سرپرست پایگاه قنات قصبه گناباد گفت: مهمترين مزيت ثبت جهاني اثر، پيوستن و تعلق يافتن آن به جامعه اي است، ثبت جهانی یک اثر، معرفي فرهنگ اين مملكت در سطح بين المللي را به دنبال دارد.
نگار سرتيپ زاده در گفتگو با میراث آریا(chtn) افزود: قنات تكنيكي است كه آباداني،عمران،جمعيت پذيري و معيشت بخش عمده اي از كشور ايران بالاخص مناطق خشك و نيمه خشك جهان همچون گناباد،در طول قرنها وابسته به آن بوده است.
وی ادامه داد: با عنايت به شاخصه هاي ارزشمند قنات قصبه گناباد،اين اثر در سال ٢٠٠٧ در فهرست موقت جهاني ثبت شدو سرانجام امسال پرونده ثبت جهاني زنجيره اي آن همراه با ١٠ قنات ديگر، به يونسكو ارسال شد و سرانجام اولين اثر فاخر استان خراسان رضوي ثبت جهاني شد.
سرتیپ زاده تصریح کرد: بي شك استان خراسان رضوي باعنايت به غناي تاريخي و فرهنگي اش توانايي عرضه آثار بيشماري در سطح جهاني و بين المللي را داراست. ثبت جهاني قنات قصبه گناباد،نشانه اي از شاهكار نبوغ بشريت در تطابق و سازگاري با محيط، به عنوان عميق ترين قنات ايران و يكي از مهندسي ساز ترين قنوات آن در پرونده قنات ايراني،برگ زريني از به تصوير كشيدن اين جايگاه در ميان جهانيان است و مايه مباهات استان است.
وی اضافه کرد: مهمترين مزيت ثبت جهاني اثر، پيوستن و تعلق يافتن آن به جامعه اي است، ثبت جهانی یک اثر، معرفي فرهنگ اين مملكت در سطح بين المللي را به دنبال دارد، همچنین از ساير مزاياي ثبت جهانی آثار می توان فارغ از افتخار ملي، به ارتقا و بهبود در امكان بهره گيري از مشارکت علمی و عملی، سرمایه های اجتماعی، کمک های مالی و وام های مشخصه، حفاظت، آموزش، باززنده سازی و اصلاح شرایط و گردشگری اشاره کرد.
سرتیپ زاده افزود: محوطههایی که در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیدهاند از برنامهها و اقدامات حفاظتی و شیوههای نظارتی متناسبی نیز بهره مند خواهند شد که شامل آموزشهای فنی لازم به تیمهای بومی مدیریت محوطه است. از مزایای دیگر ثبت یک محوطه در فهرست میراث جهانی، آگاهیرسانی و اطلاعرسانی به جامعه جهانی است که موجب افزایش فعالیت گردشگری و به دنبال آن جذب منابع مالی و رونق اقتصاد محلی و عامه مردم می شود.
وی گفت: کمکهای بینالمللی دیگری نیز شامل کشورهای عضو کنوانسیون میشود که عبارتاند از جذب همکاری های علمی از سایر کشور های عضو کنوانسیون در زمینه هایی با تجارب مشابه، بهره گیری از همفکری فنی کمیته و هیئت های مشاور آن، اعزام کارشناسان متخصص به محوطه، تهیه تجهیزات غیرقابل تهیه برای کشورهای متقاضی، اعطای وامهای درازمدت کمبهره و اختصاص کمکهای بلاعوض در موارد استثنایی از محل صندوق بین المللی میراث جهانی که از جمع آوری حق مشارکت کشورهای عضو و کمکهای داوطلبانه تأمین می شود.
انتهای پیام/